Att åka iväg på en lugn och skön spahelg kan göra mycket. Men hur gör man egentligen om man har barn? Kan de följa med till spaet eller inte? Hur gör man annars om man vill spaa med barnen?

Ta med barnen till spa

I de allra flesta fall finns det åldersgränser för att vara på spa. Dock kan det förekomma att barn är välkomna under vissa tider. Ska barnen följa med till spaet är det inte fel att ta med lite roliga saker som ett gosedjur från Elodie som barnet kan leka eller gosa med när det tröttnar på att spaa. Kanske ska man också övernatta på spaet? Då behöver barnet också extra kläder och hygienartiklar.

Spaa med barnen hemma

Om man inte kan eller vill ta med barnen till ett större spa kan man istället ordna ett eget spa hemma utan att det behöver bli dyrt. Man måste inte ha ett badkar, bubbelbad eller en egen pool. Man kan göra hemgjorda ansiktsmasker, smörja in barnens händer med handkräm, ge dem nagellack, göra hårinpackningar och bara pyssla lite extra. Här kan hela familjen vara med och man håller på så länge man själv vill.

Spa och allergi

En nackdel med spa är att det ofta förekommer klor i pooler. För den som har klorallergi är det inte helt lätt att varken vistas i poolen eller i dess ångor. Det finns förvisso i regel möjlighet att bada utomhus men det kan barnen tycka är allt för kallt.

Om man har andra allergier kan också ansiktsmasker och olika doftämnen vara svårt att hantera. Det kan vara klokt att kontakta spaet innan ankomst för att se hur läget ser ut. Ibland vet man inte att barnet är allergiskt, utan det kan upptäckas under vistelsen. Då kan det vara klokt att undvika det barnet reagerat på, eller så får man rent av åka hem med barnet.

Category :
city-store