Alla i din umgängeskrets kanske inte har råd att följa med till ett spa. Därför kan det vara en bra idé att bjuda in dina vänner till en spakväll hemma hos dig. Ett hemmaspa kan vara ett avslappnat och bra sätt att umgås på och i det här inlägget får du tips på hur du kan ordna ett hemmaspa du kan bjuda in dina vänner till.

Atmosfär

Det viktigaste du ska tänka på när du ska ordna ett hemmaspa är att atmosfären ska kännas avslappnad. För att ordna en trivsam miljö där ni kan ta hand om er själva och varandra behöver du egentligen inte göra särskilt mycket. Att dimma ner eller släcka lamporna helt, tända levande ljus och spela lugn musik kan göra mycket för att det ska bli en spavänlig atmosfär.

Skönhetsvård

På ett spa tar man hand om sin kropp på olika sätt. Bland annat genom olika behandlingar. Om du ber dina gäster att ta med sig sina ansiktsmasker och hårmasker kan ni under kvällen använda er av dem. Det kan också vara en rolig grej om ni gör era egna masker. På nätet finns det massor av recept på olika masker för ansiktet och håret med ingredienser man oftast har hemma. Det blir både billigt och en rolig aktivitet. Några exempel på ingredienser som oftast används i masker man gör hemma är honung, havregryn, kokosolja och avokado. En annan vanlig aktivitet på hemmaspa är att måla naglarna.

Massage

En annan behandling många tycker är synonymt med en spaupplevelse är massage. När ni ska ha en spakväll hemma kan det vara en trevlig aktivitet att ge varandra massage. Massage är ett sätt att få musklerna och lederna avslappnade och mindre spända och även om ni inte är professionella massörer så kommer ni att känna er mer mjuka i kroppen.

Category :
city-store