Ibland kan man bara längta efter att åka till ett riktigt härligt spa för att slappna av. Det kan vara efter en stressig dag på arbetet, eller när man har stått i köket och bakat hela dagen. Många gånger kan det dock kosta för mycket att åka iväg och det kan vara svårt att få tiden att gå ihop. Om man har barn hemma kan det också vara omöjligt att bara åka och lämna dem ensamma. Men hur

skönt hade det då inte varit med ett eget spa i hemmet? Ett rum dit man bara kan gå och ta det lugnt, där man inte behöver låtsas om allt runt omkring för en stund. Men hur kan man ordna ett spa hemma?

En bastu

Om man har en bastu och gillar att sitta i sådana kan den fungera utmärkt som ett spa. Man kan lägga en inpackning i håret, en ansiktsmask och sedan går man in i värmen. Om man vill njuta av härlig doft kan man ta med någon eterisk olja och använda i bastun. Om man inte gillar att basta varmt kan man också titta på möjligheterna att göra om bastun. Kanske kan man sätta in en fontän där, ett fotbad och lägga sköna dynor på bänkarna?

Spa Inredning

När man ska inreda sitt spa gäller det att man tänker till lite extra. Färgerna får gärna vara varma och inbjudande. När det gäller vackra vägglampor får de gärna kasta ett mjukt ljus. Textilier som handdukar, dynor och filtar ger ett mjukare intryck till även kaklade rum. Det kan vara bra att tänka på.

Härliga dofter

I ett spa brukar det dofta gott. Vilka dofter man föredrar är dock mycket individuellt. Vissa gillar när det luktar fräscht och uppfriskande. Andra vill ha en blommig, lugnande och romantisk doft. Många gånger kan det spela in vilken sinnesstämning man vill vara i när man lämnar spat. Ibland ska man gå till jobbet efteråt och då är det bra att känna sig alert och fräsch. Om man istället spa:ar för att bli lugn och rofylld innan det är sängdags kan en fräsch doft nästan bli lite jobbig. Vilka dofter som ska överväga kan man justera med hjälp av doftljus, rökelse eller doftpinnar.

Badkar och dusch

Vatten i alla dess former hör hemma i ett spa. Vissa väljer att sätta in badkar, andra en jacuzzi och några bygger en lite pool inomhus eller utomhus. Om man inte har möjlighet till det kan en dusch eller fontän också fungera rogivande. I dag finns det väldigt många olika duschar att välja mellan. En del liknar vattenfall, andra regn och några duschar har ångfunktion. Vilken man väljer är mycket individuellt men visst ger en härlig dusch avkoppling?

Category :
city-store