Som Sveriges största stad och dess huvudstad har Stockholm mycket att erbjuda sina invånare och besökare, inte minst flertalet mysiga och avslappnande span. Faktum är att utbudet är så stort att det kan vara svårt att veta vilket spa man ska välja. Här tänkte vi därför tipsa om några av de bästa spaupplevelserna man kan få i Stockholm.

Ett av de största spana i Stockholm är Yasuragi, som ligger utanför innerstan, på Hasseludden. Yasuragi är unikt (i alla fall i Stockholmsområdet) på det sättet att det har ett japanskt tema. Nyligen har man till exempel öppnat ett nytt japanskt badhus, där man kan bada enligt japansk tradition; först genom att tvätta sig i tvagningsrummet (vilket man gör sittandes på en liten pall), sedan genom att slappna av i varma källor utomhus. Hela det japanska badet är en mobilfri zon (vilket även det är japansk tradition) vilket betyder att man verkligen får en chans att komma bort från vardagens stress. På Yasuragi kan man förutom klassiska spabehandlingar även få specialiserade japanska behandlingar, som shiatsumassage, bambumassage eller zeitaku. Under hela vistelsen går man iklädd en japansk yukata, för att verkligen hamna i rätt stämning.

Det går dock att finna avkoppling även i Stockholms innerstad, till exempel på något av de två anrika baden Centralbadet och Sturebadet. Centralbadet ligger på Drottninggatan, mitt i stadens pulserande centrum (och omges av en prunkande liten oas till trädgård), och Sturebadet i Sturegallerian. Sturebadet invigdes år 1885 och Centralbadet 1904, och de är bägge inhysta i historiska, vackra lokaler. Man ska dock tänka på att deras centrala läge gör att besökstrycket är högt, varför man gör bäst i att komma på en vardag, då det inte är lika mycket folk.

Om du planerar att åka till Stockholm för att besöka något av dessa span, kan du påbörja den avslappnande upplevelsen genom att resa bekvämt till huvudstaden. På Avionero.se kan du enkelt söka efter flygresor som passar just dina önskemål när det gäller tid och pris, till exempel flyg mellan Växjö och Stockholm. Då kan du anlända till huvudstaden redan avslappnad, och få de bästa förutsättningarna för din spavistelse.

Category :
city-store