En av de mest populära typerna av behandling på spa är ansiktsbehandlingar, sannolikt för att de både lämnar ens ansikte med en vacker lyster och är mycket avslappnande och sköna. Ansiktsbehandlingar på spa kan dock vara något av en djungel, och här tänkte vi därför gå igenom några av de olika typer av behandlingar man kan stöta på, för att försöka reda ut situationen något.

Om man inte är ute efter något särskilt, utan bara vill få en avslappnande behandling som gör huden ren och fräsch och ger den lyster, ska man välja det som på de flesta salonger kallas ”klassisk ansiktsbehandling”. Denna behandling utgår från en analys som görs av huden, för att avgöra vilken hudtyp man har. De steg som ingår i behandlingen är dock vanligtvis desamma, även om man kan använda olika produkter. Dessa är, efter analysen, rengöring, rengörande mask eller peeling, ångbehandling, portömning, lugnande mask (eventuellt med ansiktsmassage) och dagcréme.

Den lite modigare, som är ute efter att föryngra sitt utseende, kan prova ansiktsakupunktur. Den fungerar så att man genom att stimulera vissa punkter i ansiktet med nålar ökar produktionen av kollagen, ett protein som bidrar till att göra huden slät.

Ett alternativ för den som är rädd för nålar är reflexologi, som går ut på samma princip som akupunkturen. Skillnaden är att man använder händer och fingrar för att utöva tryck på punkterna, istället för nålar. Ytterligare en variant av detta är ansiktskoppning, då man genom att applicera glaskupor på huden i ansiktet skapar ett vakuum som stimulerar huden. Detta gör att blodcirkulationen i huden ökar, vilket kan bidra till att minska svullnad och göra huden mer vital. Det är vanligt att koppning är en del av en mer omfattande ansiktsbehandling som innehåller flera steg.

Om du skulle vilja uppleva samma avslappnade och sköna känsla hemma, ska du gå in på Buildor.se, vars hemsida du hittar här. Där hittar du allt du behöver för att bygga ett hemmaspa, vare sig du vill ha ett med extra allt eller bara bygga en skön sittplats i badrummet där du kan slappna av med en ansiktsmask.

Category :
city-store