En av de vanligaste och mest populära behandlingarna på spa är massage, vilket naturligtvis har sina skäl. Massage är till exempel en mycket avslappnande behandling, och just avslappning är en av de främsta orsakerna till att människor söker sig till ett spa.

Idag finns det oftast flera olika varianter av massage att välja mellan på ett spa. Den vanligaste är en klassisk helkroppsmassage, men andra varianter som blivit allt mer populära är till exempel ”hot stone massage”, där varma stenar placeras på särskilda punkter på kroppen, och bambumassage, där man använder sig av varma bambupinnar. En annan massageform som blivit mycket populär i västvärlden är thailändsk massage, som använder en kombination av akupressur och stretchning.

Något annat som sannolikt bidrar till att massage är så populärt på spa är att det inte går att återskapa behandlingen själv, hemma – om man inte har en villig partner, så klart. När man inre kan gå på spa får man därför hitta andra sätt att slappna av. Om man till exempel tycker att det är lugnande att pyssla med växter i trädgården, kan det vara värt att investera i ett växthus, medan den som föredrar att koppla av med en bok kan skapa en liten läshörna med en mjuk fåtölj och några bokhyllor. Alla har sin egen variant av vardagslyx.

Category :
city-store