Alla som någon gång varit på spa skulle nog önska att de kunde uppleva samma avslappnande och ompysslade känsla hemma, varje dag. Även om man kanske inte kan få behandlingar som massage och ansiktsbehandlingar hemma, eftersom det kräver ytterligare en person, kan man faktiskt återskapa mycket annat som utgör spakänslan hemma, i ett alldeles eget hemmaspa.

Mycket av det som gör spaupplevelsen så speciell är till exempel känslan av att man är totalt avslappnad. Om man bara unnar sig lite tid för sig själv går det att få samma känsla i ett hemmaspa, till exempel genom att bygga en bastu eller installera ett rejält bubbelbadkar. Då kan man sitta och värma sig i bastun eller ligga och njuta av bubblorna i badet och verkligen koppla av helt från vardagens stress. Om man bara ska ha en sak i sitt hemmaspa är det med andra ord ett bubbelbadkar eller en bastu, beroende på hur man bäst slappnar av. Har man råd blir självklart hemmaspat lite extra lyxigt om man kan bygga båda två. Du hittar allt du behöver för ett hemmaspa och för badrummet på Byggmax’ hemsida, som du hittar här.

Har man inte råd med vare sig ett bubbelbadkar eller en bastu ska man dock inte förtvivla, eftersom en annan stor del av spaupplevelsen som sagt är att känna sig ompysslad, till exempel genom sköna ansiktsbehandlingar. Ett hemmaspa kan därför vara så enkelt som att man har en skön sittplats i badrummet där man kan slå sig ned efter duschen eller badet och smörja in sig med väldoftande hudkrämer, lägga på en svalkande ansiktsmask och måla naglarna eller pyssla om sig själv på andra sätt. Extra spakänsla får man om man sätter på avslappnande musik i bakgrunden och tänder några ljus i badrummet. Man kan också se till att ladda upp med vita, fluffiga handdukar att linda in sig i – en detalj som verkligen ger den optimala spakänslan.

Category :
city-store