Klassisk massage

En klassisk massage går vanligen till så att man får välja om man vill ha halv- eller helkroppsmassage och om det är något särskilt område som massören ska fokusera på. Sedan utförs massagen enligt en särskild teknik som är utformad för att gå djupt ned i musklerna med ett rytmiskt och ganska snabbt och energigivande tillvägagångssätt. Massagen utförs med olja, vanligtvis raps- eller mandelolja. Traditionellt så utförs klassisk massage med relativt lite olja för att kunna nå djupt ned i musklerna, men variation kan förekomma beroende på massörens och spaets egna rutiner. Om man tycker att det stramar i huden eller i hårsäckarna så kan man alltid be om lite mer olja, vilket brukar underlätta något.

Avslappnande massage

Det här är en riktig spaklassiker, som syftar till att patienten ska komma ned i varv och slappna av i hela kroppen. Tillvägagångssättet kan variera, men vanligt är att massagen utförs med långsamma och stora rörelser. I den här massagen så ska det inte göra ont någonstans, man ska känna sig varm och ompysslad och så avslappnad att man skulle kunna somna. Kanske spelas det avslappnande musik till. Det är också vanligt att det används lite mer olja än i exempelvis klassisk massage. Det här är bra som en första massagebehandling för de som lider av stress. Efter ett antal avslappnande massagebehandlingar kan man sedan fokusera på att ta tag i de spänningar och problem som finns i musklerna med hjälp av en behandlande eller klassisk massage.

Hot stone-massageVerktyg för spabehandling

Vad är egentligen hot stone-massage? Det är nog inte så många som har testat på denna ovanliga form av massage, som utförs med varma stenar. Stenarna är gjorda av så kallade lavastenar. Om man har sommarstuga på Kanarieöarna kan man kanske hitta sådana stenar där, eftersom området är vulkaniskt aktivt. Man kan alltid hitta fina hus på https://www.mowido.se/ på bland annat Kanarieöarna, om man är sugen på att hitta egna stenar till sin massage. Efter att man har plockat dem måste de slipas noggrant, så att de blir helt släta och fina.

Innan massagen värms stenarna upp i vatten till en ganska hög temperatur. Vanligtvis får man ligga ner på mage, och får sedan en tunn handduk på kroppen varefter terapeuten lägger ut stenar ovanpå handduken på och bredvid din kropp. Sedan viks handduken bort från kroppen en kroppsdel i taget, och terapeuten masserar dig med hjälp av stenarna och olja. Det är en alldeles speciell känsla att få hot stone-massage, där både värmen från stenarna och känslan från den lena fast hårda ytan ger en djup men ändå mild massage. Det är väldigt effektivt för att slappna av och bli mjukare i kroppen, och det är särskilt välgörande under den kalla årstiden.

Category :
city-store