Funderar du på att gå på spa eller brukar du gå med jämna mellanrum, men vill veta mer om alla de fördelar som finns? Ett vanligt missförstånd är att spa bara är till för den som vill slappna av och njuta av lugnet. Visst finns det en sanning i detta, men de behandlingar som vanligtvis erbjuds är bra för så mycket mer än så.

Det finns mängder med olika typer av spabehandlingar som du kan välja mellan när du ska gå på spa. Utbudet av behandlingar kan dock variera väldigt mycket, beroende på vad och vilken anläggning du väljer att vända dig till. Det kan vara allt från bad i härligt varma källor, till armoaterapi, lerbad, ansiktsbehandlingar, kroppsinpackningar och mycket mer. Vissa behandlingar är främst till för det yttre, som t.ex. manikyr och pedikyr, men sen finns det även behandlingar som kan förebygga sjukdomar som artros. Artros påverkar leder och muskler och kan vara väldigt smärtsamt, läs mer på Artros.org online.

Spabehandlingarnas många fördelar

Vad är det då som är så positivt med att gå på spa? Vilken fördel du kommer få ta del av beror naturligtvis på vilken behandling du väljer, men i listan nedan kan du läsa om ett flertal fördelar och positiva effekter som spabesöket kan ha.

1. Du kan rensa dina tankar

2. Får en bättre och ökad blodcirkulation

3. Lindra smärta, som t.ex. kan orsakas av artros eller atrit

4. Rensa kroppen från gifter (toxiner)

5. Möjlighet att stänga omvärlden ute för en stund

6. Spabehandlingar kan ge dig en bättre sömnkvalitet

 

7. Utsöndra serotonin som minskar ångest och förbättrar humöret

8. Polera och förbättra huden, samt öka cellåterbildningen

9. Förbättrad matsmältning

10. Avslappning för kropp och själ

Som du kan se finns det många fördelar med att ta en spabehandling med jämna mellanrum. Behandlingarna behöver inte vara dyra eller pågå under en längre tid för att de ska kunna ge en förbättrad livskvalitet.

Category :
city-store